Hozzávalók:
fagyasztott vagy friss szeder/meggy/szőlő
25 dkg mascarpone
10 dkg fehércsoki (ez nem olyan édes, aki édesebben szereti annak lehet 15 dkg is)
1 dl tejszín
Egy lábasban vizet melegítünk és a víz fölé, a lábasra teszünk egy másik edényt amibe beletördeljük a csokit. Felolvasztjuk a csokoládét, majd elvegyítjük a mascarponéval, méghozzá úgy hogy kiegyenlítjük a hőmérsékletet. (így tuti nem lesz csomós) Tehát teszünk egy pici krémet a csokiba, jól elkeverjük, így a krém is felmelegszik. Apránként hozzáadagoljuk a krémet a csokiba és alaposan elkeverjük. A tejszínt felverjük habnak és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a fehércsokis krémhez. Egy pohárba rétegezzük a kiengedett gyümölcsöt és a krémet, és kész is.
(Ez az adag fele annak mint ami a szülinapomon volt, szóval olyan 4 személynek bőségesen elegendő... vagynem:)
Kép nincs, majd szerzek :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése