Újra itthon! Calabria, Szicília... hát gyönyörű. Elég depis is vagyok ettől az itthoni zimankótól. Kárpótlásul magamnak, és azoknak akik olvassák elkészítettem az egyik legfinomabb édességet amit kint ettem. Tartufo a becses neve, és ellenben az enyémmel krémes, gazdag, hideg desszert, amit főleg csokival készítettek. Én viszont a pisztáciásat preferálom. Mint kiderült nem csak ennél a finomságnál, de a fagyinál, a sütiknél váááá mindegy csak pisztáciás legyen. Szerencsére hoztam haza mindenféle formában (nyersen, csokiban, likőrben, darálva) természetesen bronteit, és meg kell hogy mondjam, ez a fajta tényleg a legjobb a világon. Sokfélét kóstóltam már, de vigyázat, a brontei zöld arany függővé tesz!!
A figyelmeztetés után jöjjön a semifreddo, (a tartufot még kísérletezem, valószínűleg tejszínesen fogom csinálni.) Dolce Vita receptje alapján
5 dl tej
3 tojás
10 dkg darált pisztácia
2 tk pisztáciakrém (opcionális)
vanília kivonat
10 dkg cukor
A tojások sárgáját elkevertem a cukorral, és hozzáöntöttem a tejhez. Vízgőz fölött besűrűsítettem, közben beletettem a pisztáciát és a krémet. A tojások fehérjét csipet sóval felvertem, és a kihűlt krémbe forgattam. A krémet poharakba töltöttem és ment a mélyhűtőbe.
Miután kivettem, forró vízbe mártottam a poharakat. Darált pisztáciával díszítettem még a végén... jóból nem árt a sok :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése