2010. július 29., csütörtök

Baracklekvár variációk



Gyorsan frissen felrakom a befőzős recepteket, mert végre kibontakozhattam kicsit, és három féle lekvárt is kipróbálhattam. Pontos mennyiségeket nem tudok adni, de itt nem is ez a lényeg, úgyis mindenki saját ízlésére formálja. Érdemes folyamatosan kóstolgatni.



Az első, amiről a képet készítettem (ennek lett a legjobb színe:) , az barack-szeder lekvár. 1 kg gyümölcshöz csak a sebtében a kertben összekapkodott kb 20 szem szeder került, ez színezte ilyen szépen meg a lekvárt. Barna nádcukorral ízesítettem még.

Volt még barack-kardamom lekvár, kb 4 kiló gyümölcsből, mert ebben biztos voltam, hogy jó lesz, és nem tévedtem. (Maminak nem ízlik, dehát én már nem tudok mit tenni .....:) Ezt is nádcukorral édesítettem. A fűszerből 2 púpozott teáskanállal tettem. (Kardamomról már írtam itt.)

A harmadik barack-fahéj volt. Ezt egy télies, melengető lekvárnak szántam szemben az előző kettővel, ezért finomítatlan, sötét, melaszos ízű muscovado cukrot használtam. Irtójó kombináció, érdemes kipróbálni. Bár a telet nem fogja megérni...

2 megjegyzés:

  1. this looks so good ! yum yum ! =)
    Roommate = Mom =)

    VálaszTörlés
  2. this tastes so good too! :) I'll check my pantry and if remained some, i'll take it to the dormitory=))))

    VálaszTörlés