2013. március 15., péntek

Saláta, avagy akkor is jön a tavasz!

Tudom nagyon nem látszik, sőt kimondottan ellentmond az állításnak az időjárás. Nem gyakran ébred az ember lánya a márciusi forradalom évfordulójának napján reggel 6-kor hólapátolásra. (Igen, gondolkodtam hogy lemegyek és jól kiosztom az illetőt, hogy képes a szabadnapomon felébreszteni.)
De állítólag ez is elmúlik egyszer. Mindenesetre ma még haza kéne jutni, remélhetőleg nem hagy cserben a MÁV hahaha....
Szóval ezt a bejegyzést akkorra szántam, mikor kint csivitel a nyitnikék, rügyeznek a fák, de legalábbis egy tavaszias illúzióban ébredünk. Nézzétek el nekem, és próbáljátok ki egyszer, ha jólesik (remélem jövő héten) ezt a salátát. Mindenkinek el van nézve, ha ma a forrócsoki mellett voksol.




Hozzávalók:
Zöldsaláta (nekem itt friss madásali)
Paradicsom (tudom hogy ilyenkor még tiltott, de annyira hiányzott!!!)
Pirított magvak (tökmag, szezámmag, napraforgómag, burzsujoknak fenyőmag)
Bivalymozzarella*
Jóféle só (Guérande)
Balzsamecet és olaj** (1 rész ecethez 2 rész olaj)

A salátát összekeverjük a felszeletelt parival, ami most még a közelében sincs a nyárinak, de odaseneki. A magvakat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A mozzarellát feldaraboljuk.
1 ek ecetbe beleteszünk 1 kkanál sót, feloldjuk, majd lassan hozzáöntjük az olajat. Alaposan elvegyítjük, addig keverjük míg majonéz állagú nem lesz az öntet.

Összekeverjük az öntetet a salival, ráhalmozzuk a sajtot, majd megszórjuk magvakkal. Bon appetit!

*Ez a tehéntejből készültnél klasszisokkal ízletesebb mozzarella nekem saját beszállítómtól van Olaszországból :D Akinek nincs ilyen szerencséje keresse bioboltokban, Sparban, Auchanban, vagy használjon sima mozzarellát. (Majsaiaknak rendelésre viszek Pöstről;)

** Hidegen sajtolt, lehetőleg magból készült olajat érdemes használni, nemcsak azért mert borzasztó egészséges, de legalább annyira finom. Aki már kóstolta a Pödör mogyoróolajat, tudja miről beszélek. Kell hozzá pénztárca, sőt pénz is, de megéri! Én itt pisztáciaolajat használtam, a legújabb Culinaris-os szerzeményem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése