2013. április 17., szerda

Fehércsokis mascarponés torta

Egy villámbejegyzés a villámtortáról.
Forrás: Dolce Vita



Hozzávalók egy 20 centis tortaformához:

Krém
200 g fehércsoki
500 g mascarpone

Talpazat
300 g darált keksz (győri édes zabfalatok is lehet összetörve)
1 ek kakaópor
160 g vaj

gyümölcs, tejszínhab

Először elkészítem a torta alját. A darált kekszet és a kakaóport összekeverem, majd ráöntöm a felolvasztott vajat. Olyan az állaga, mint amilyet az oviban próbáltunk mindig kikeverni homokból és vízből. A tortaforma aljára nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.

A krém jön. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztom, majd gyorsan hozzákeverem a mascarponét. (Ekkor mehet akár bele még egy kis vanília is) Kiveszem a tortaalapot, rászórok bogyós gyümiket, vagy ami van otthon, és a tetejére kanalazom a krémet. Hűtőben 1 éjszakán át hagyom állni.

Másnap tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése