2010. január 3., vasárnap

Kakaós mézes-krémes

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!
Most pedig jöjjön egy mézes krémes finomság, aminek a receptjét egy kedves csoporttársamtól kaptam. Kicsit változtattam rajta, most ez jön! Minimum egy napot állnia kell, hogy vágható legyen, de 2 nap után már nagyon puha! Az ízéről ne is beszéljünk, könnyű édesség, szinte eteti magát. Nálunk karácsonyi süti volt.
Köszi Niki! :)



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg sima durum búzaliszt
1/2 tk sütőpor (nem volt itthon szódabikarbóna, eredetileg az)
15 dkg cukor (nálam glükóz)
2 ek méz
2 ek kakaópor, jó minőségű, cukrozatlan
2 egész tojás
5 dkg vaj

A cukrot, mézet, kakaóport, vajat, tojást (a nedves anyagokat) összemelegítjük vízgőz fölött, és 5 percig kevergetve főzzük. Ezután még forrón hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez. Összegyúrjuk a masszát, majd 4 részre osztjuk és mindegyikből lapot sütünk a tepsi hátoldalán. 10-15 percnél nem kell több (laponként).

Töltelék:
7,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor + 2 ek kukoricakeményítő
20 dkg cukor (szőlő)
20 dkg puha vaj

A tejből, a pudingporból és a keményítőből pudingot főzünk, a pudingpor csomagolásán látható instrukciók alapján. A vajat elkeverjük a cukorral és a krémhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd jól kihűtjük.

A kőkemény lapokat rétegezzük a hideg krémmel, és egy napig várunk, hogy puhuljon. Ezután lehet tetszőlegesen szeletelni.

A képen már kb 3 napos volt, ekkor már olyan finom puha, hogy nem akart fotogén lenni. Meg homályos is a kép, bocsi, cserébe kaptok egy hóembert :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése