Fotó majd később, most azoknak akik ettek belőle!!
Forrás: Ízbolygó
Hozzávalók a "tésztához":
50 dkg darált háztartási keksz
4 ek kakaópor
3 ek kókuszreszelék
15 dkg porcukor
1 dl rum
1 espresso
10 dkg puha vaj
tej
Gesztenyekrémhez:
2 csomag gesztenyepüré
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
magozott meggy, meggylé
tej
A tésztához alaposan összekeverem a vajat a cukorral, ezután mindent összegyúrok, utoljára a tejjel állítottam be a tészta puhaságát. Nem baj ha kicsit lágynak tűnik, a hűtőben még dermedni fog.
A krémhez a cukrot habosra kevertem a vajjal, hozzákevertem a gesztenyepürét és egy kicsi meggylevet. Ha nem találjuk elég krémesnek, mehet bele tej.
A tésztát két részre osztottam. Az egyikből téglalapot formáztam, méghozzá két fólia között. Így nem ragad oda semmihez. Rákentem a krém felét, majd a rövidebb oldalához felsorakoztattam a meggyszemeket. Ettől az oldaltól kezdve feltekertem és hűtőbe raktam. A másik adaggal is ugyanígy jártam el.
update kép:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése