2011. december 28., szerda

Angels Food

I am so excited about my first post here, as I still view most of the things Dori creates as impenetrable and magical. However, once a cook, always a cook: once you created something, framed it with beautiful napkins and tableware, made a picture of the ugly cookies in dim candle light, posted it on FB and got at least 5 'likes'... you're unstoppable ever since. You'll be wasting tons of products, burning breads-to-be, making your friends eat the mass and comment ('hmm.... it's... interesting...and ... different...') 
In any case, once you've learned the spiritual pleasure of turning raw things into cooked/eadible and good-looking, I suppose you won't stop, like myself. 
And it's truly easy.
Look. 

Inspiration comes from this angel. Angels eat these things for breakfast. Those in transition compliment it with a cup of coffee and 75% chocolate... (and 10 pogachas from Nandori Cukradza).  
So what you got to do? For this one, I took frozen berry mix (raspberries, blueberries, cranberries I believe), put them on the radiator for 2 hours (use the time for gym, yoga, and other angels' activities), added pieces of very ripe peeled pear, honey (menthol flavored) and sea salt, Fleur de Sel (I better not start about how much I adore it and how well it goes with EVERYTHING in the white world; mine comes straight from paradise (Piran/Slovenia). Add a bit of water and blend. Top it with mint, or crushed almonds, or coco bites, or chocolate jimmies;) 

Have 2 glasses and you are good to go. According to the above-mentioned angel, this is just the breakfast a lady needs. It will direct your body's energy from your stomach to your brain and muscles, and you will be totally prepared to conquer the world. And trust me, this might well turn you into a morning person;)

Kisses and hugs to all of you, and happy holidays!


HUN:

Nagyon izgatott vagyok az első posztolásom miatt ezen a blogon, mivel még mindig rejtelmes és csodás dolognak tartom Dóri legtöbb kreációját. Habár ha egyszer létrehoztál valamit, amelyet szépen becsomagolsz díszes szalvétába, és gyertyafénynél lefotózod az egyébként borzalmasan ronda sütit, felrakod FB-ra és ott legalább 5 like-ot szerzel vele… onnantól megállíthatatlan vagy. Csomó anyagot elpazarolsz, kenyereket égetsz, a  barátokat traktálod az ételekkel és várod a kommenteket (’hmm… ez érdekes… és különös…’)

Ha egyszer megtapasztaltad az ember feletti boldogságot amelyet a nyers anyagok finom és mutatós étellé formálása okoz, bizonyára nem fogsz megállni, úgy ahogy én sem. És ez ráadásul igazán könnyű.
Nézd csak:

Az inspiráció ettől az angyaltól jött.  Ezeket eszik az angyalok reggelire. Még hozzátoldhatnak egy csésze kávét és 75%-os csokit… (és 10 pogácsát a Nádori Cukiból).
Szóval mire is van szükség? Vettem egy csomag fagyasztott bogyós gyümölcsöt (málna,  fekete- és tőzegáfonya),  amely 2 óra alatt a radiátoron kiengedett (használd ezt az időt edzésre, jógára, vagy egyéb angyal-tevékenységre),  majd hozzáadtam egy apróra reszelt körtét, menta-ízesítésű mézet és Fleur de Sel-t (jobb ha el sem kezdem sorolni mennyi mindenhez illik, és mennyire imádom, az enyém egyenesen innen, Szlovéniából jött). Adtam még hozzá egy kis vizet és összeturmixoltam. A tetejére meghinthetitek szárított mentával, vagy tört mandulával, kókusz falatkákkal, vagy csokidarabokkal;)

Végy 2 poharat és már kész is. A fent említett angyal szerint, ez pontosan egy olyan reggeli, amire egy lánynak szüksége van. Az energiát a gyomorból az agyba és az izmokhoz vezeti, és készen fogsz állni a világ leigázására is. Hidd el, ez az ital reggelt kedvelő emberré fog változtatni.

Puszi mindenkinek, és nagyon kellemes ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése