2011. december 6., kedd

Házi vajkaramellás szaloncukor

Na ez nagyon durva cucc. Én gyümölcsnapot tartottam a készítése után úgy sikerült bezabálnom belőle, szóval vigyázzunk. Három borzasztó egészséges dologból áll, amire elég ránézni és 2 számmal növekszik az ember lányának ruhamérete. Nade a fene egye meg karácsony van. Meg amúgy is a nádcukor nem sima fehér, a vaj meg nem margarin, és a tejszín meg nem hulala. Ha még min 60% kakaóvaj tartalmú étcsokiba hempergetjük úgy meg aztán teljes lelki nyugalommal, becsukott szemekkel, sorsunkkal megbékélve tolhatjuk. amen




Hozzávalók:
300 gr nádcukor
2,5 dl tejszín
200 gr vaj

100 g étcsokoládé 

A három hozzávalót egy lábasban összemelegítjük és kb 40 percig főzzük néha megkavargatva. Jól karamellizálódjon (nekem majdnem odakapta), az állaga is meg fog változni, ragacsos, az edény falától elváló masszát kapunk. Ezután kitettem hűlni, de így utólag kiönteném egy tálcára és miután kihűlt kockákra, téglatestekre vágnám. Utólag kicsit macerás volt formázni. Ezután hűtőbe tettem néhány órára, majd olvasztott étcsokiba mártottam, száradás után becsomagoltam.



Christmas fudge

This stuff rocks. Shortly it containes 3 extremely healthy ingredients like sugar, butter, and heavy cream. So it's a great treat to the soul, that's what you need at christmastime, isn't it?

Ingredients:
300 g sugar
2,5 dl cream
200 g butter

100 g dark chocolate

Boil the three ingredients together and cook them till caramelizing. It will take about 40 minutes, or until it is sticky and dark brown. Pour it to a metal tray and let it cool down. Cut into cubes, give them a chocholate bath and hide them away before you eat all of them.


Рождественская сливочная помадка

Это крутая штука. Вкратце, содержит 3 исключительно полезных ингредиента типа сахара, масла и жирных сливок. Так что этим можно отлично себя побаловать себя, любимого; и разве не это нам нужно в Рождество?

Ингредиенты:
300 гр. сахару
250 мл. сливок
200 гр. масла
100 гр. темного шоколада

Вскипятите три ингредиента из списка вместе и готовьте, пока не закарамелизируется. Это занимает около 40 минут, или столько времени, сколько потребуется на то, чтобы масса стала липкой и темно-коричневой. Вылейте в металлический поднос и дайте остыть. Нарежьте на кубики, искупайте в шоколаде и спрячьте, чтобы не слопать все сразу.

4 megjegyzés:

  1. perfect for St. Mikulas day=)) with this, any day can be trully Saint=))

    VálaszTörlés
  2. hmmm looks so yummy, can't wait to taste is :)

    VálaszTörlés
  3. I cant believe that fudge is sooo simple!!! I have to try it. Thank you :)

    VálaszTörlés
  4. And I can tell you friends - this has incredible taste))))))

    VálaszTörlés