2009. december 7., hétfő

Almás bébiétel - én még nem nőttem ki belőle

Bocsánat hogy ilyen banális badarságokkal bombázok mindenkit, de mostanság ennyire futja az időmből, és hátha nem kóstolta még valaki a tejbezabi-alma párosítást.



Hozzávalók:

5 dkg kis szemű zabpehely
kb 2,5 dl teljes tej
1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék (v. fahéj)
1 alma durvára reszelve
méz ízlés szerint

A zabpelyhet megfőzöm a tejben, hozzáadom az almát, és ezzel is főzöm kicsit, még krémesre puhul. fűszerezem, édesítem ha kell (új szerzeményem a levendulaméz*, nagyon finom vele:), és kész is. Variálhatjuk bárhogy, a lényeg hogy krémesre puhuljon a gyümölcs.


* A levendulamézről itt olvashattok bővebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése