
Hozzávalók:
10 dkg jóféle tejcsoki
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg egész török mogyoró
kb 5 dkg étcsokoládé
A tejcsokit összeolvasztottam a vajjal, majd kevergetés mellett hozzáadtam a tejszínt. Egy tégla alakú sütőformát (nemtom a rendes nevét, de a képen látható :) kibéleltem alufóliával és beleöntöttem az olvadt egyveleget. Ezután rárakosgattam a mogyorót ebbe a csokikrémbe, majd ment a hűtőbe kb fél órára. Eredetileg úgy terveztem hogy az egészet bevonom étcsokival, de végülis csak azt az oldalát kelntem be. Ez úgy történt, hogy a hűtőből kikéve mikor már jól megdermedt a krém, óvatosan kivettem a csokit a formából és lehúztam a fóliát. Ezt az oldalt bevontam étcsokival, és ment vissza a hűtőbe. Szobahőmérsékleten egy krémes puha tejcsokiban vannak a mogyorók, és az egész csokinak az étcsokoládé adja meg a tartást, ezért ez mindenképp kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése