Még eltartott pár napig az őrület, aztán a rajongásnak vége lett egyik napról a másikra. Eszti szerint valami hiányzott a szervezetemből amit a csoki pótolt... szerencsére pótolta még mielőtt nem bírtam volna begombolni a nadrágom... :D
És gazdagodott az ajándékcsoki repertoár egy nagyszerű recepttel:
Hozzávalók:
75 gr min60%-os csoki (J.D.Gross Amazonas!alegjobb!! :D)
1 dl tejszín (jó zsíros :)
100 gr tisztított török mogyoró
200 gr cukor
4-5 ek víz
Mogyigrillázs készítettem: A cukrot feltettem a vízzel karamellizálódni. Mikor halvány borostyán színű volt, beleöntöttem a mogyorót, és még tovább karamellizáltam, míg barnás színt kapott, majd az egészet kiöntöttem egy olajjal nagyon vékonyan kikent tepsire. Fél órára félretettem, hogy teljesen kihűljön.
A csokit vízgőz fölött megolvasztottam, majd hozzákevertem a tejszínt. Ettől szép fényes lett a massza.
Miután a karamell kihűlt egy késes aprítógépbe tördeltem és durvára aprítottam az egészet. Ezt a grillázst forgattam össze az előzőleg elkészített csokimasszába, kiöntöttem egy jénaiba és a hűtőben hagytam egy kicsit megdermedni, kb egy óráig. Amikor már formálható volt a massza golyókat formáztam (az egyik felét, a másikat eltüntettem :), és meghempergettem kakaóporba vagy porcukorba. Olvasztott étcsokiba kellett volna mártani (csak nem volt rá időm) merthogy a csokigolyó így elég lágy lett, mivel a mogyoró is rendesen kiadta az olajtartalmát. Nade az íze.... no comment :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése