2010. március 27., szombat

Friss tavaszi édeskömény-krémleves medvehagymával



Hozzávalók:
1 nagy édeskömény
kb 10 levélke medvehagyma
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj
1 dl teszín
só, bors, szerecsendió

Az olajat és a vaat összemelegítettem, rádobtam a hagymát és a kockákra vágott édesköményt. Fedő alatt kb 10 percig pároltam, majd felöntöttem forró vízzel. Só, bors, frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem, majd 20 percig főztem. Miután megfőtt az édeskömény botmixerrel összeturmixoltam a levest. Hozzákevertem a tejszínt, és kész is! A tejszín hozzáadása után érdemes megkóstolni, és ha szükséges sózni, borsozni. Az édeskömény levélkéivel díszítettem :)
(Anyukámnak is ízlett - ő utálja az édesköményt :D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése