Most pótolok egy-két nagyon hasznos receptet. Irtó finom sült spárga készítettem, méghozzá pisztránggal. Hogy miért pont azzal nem tudom, ez jött velem szemben a csarnokban. (Főzni van időm, de gondolkodni hogy mit főzzek, na arra nincs:)
Tudom, hogy sok felhasználási módot bejegyeztem már spárgára, de ez a "topfavorit"! Chili és Vanilia oldalán láttam, szóval akkor már tudtam hogy ez nem lesz akármi:D A pisztráng is az ő elkészítési módja alapján készült, csak kaliforniai paprika helyett újkrumplival.
Jaa, és nagyon gyorsan megvan!!
A spárga ilyen módon elkészítve nagyon jó például lágytojással!

Hozzávalók a sült spárgához:
25 dkg zöldspárga
olívaolaj, só bors
1 tk vaj, 1 tk méz
A vajat megolvasztottam mikróban és belekevertem a mézet. A spárgát 3-4 centis darabkákra vágtam, meglocsoltam egy kis olajjal, sóztam, borsoztam, majd belekevertem a vajas mézet. Ahogy rásül, valami mennyei, főleg a zöld rügyecskék nyammmmm.
Pisztránghoz:
1 pisztráng (nahát?:D)
2 szem újkrumpli
5 gerezd fokhagyma
citrom
kakukkfű
só, bors
olívaolaj
A pisztrángot megmostam, szárazra töröltem, a hasába kakukkfüvet és citromot tettem, a külsejét sóztam, borsoztam. A krumplit feldaraboltam, és mikróban kicsit előfőztem, tök fölöslegesen, mert az újkrumpli 20 perc alatt megpuhul a sütőben. Ma teszteltem :D. Szóval nem kell megfőzni, csak összevágni és esetleg kicsit megsózni, én ezt sem tettem. Egy tepsit kifóliáztam (így nem kell mosogatni a tepsit) és tátettem a halat, a spárgát, és a krumplit. Rádobáltam a fokhagymagerezdeket. 20-25 percig sütöttem 200 fokon, majd kicsit grilleztem, hogy megpiruljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése